Overslaan naar content

Senior E-Commerce Manager

Op locatie
  • Apeldoorn, Gelderland, Nederland
E-Commerce

Functieomschrijving

Ben jij de manager e-commerce die verantwoordelijk is voor 15 webshops?

Ben jij een gepassioneerde e-commerce manager die op zoek is naar leidinggevende ervaring in een internationale omgeving? Dit is jouw kans om te bouwen aan een nieuw e-commerce team wat verantwoordelijk is voor een totaal van 15 webshops in meerdere West-Europese landen. Sleep21 zoekt per direct een Manager E-commerce voor haar Europese webshops.

Over Sleep 21

Sleep21 is een internationale onderneming met gevestigd in Apeldoorn. De onderneming is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en vermarkten van een brede reeks van bedden en matrassen. De producten van Sleep21 worden onder eigen labels geproduceerd en gedistribueerd via B2B en B2C kanalen. De belangrijkste B2C kanalen zijn de 15 webshops in verschillende landen in Europa. Deze webshops worden onder een eigen merk en identiteit in de markt gezet, waardoor ze optimaal gepositioneerd zijn binnen de eigen doelgroep.

Na een snelle groei in de afgelopen jaren is de organisatie klaar voor een volgende organisatorische stap. Deze stap moet leiden tot het verbeteren van het resultaat (traffic en conversie) op de korte en lange termijn.

Houd je ervan een uitdagende taak te vervullen, zit E-commerce in je bloed, ben je resultaatgericht, heb je een salesfocus, ben je een ondernemend type die het leuk vindt om een het optimale resultaat uit een shop te halen en ben je niet snel nerveus als alle ogen op je gericht zijn? Dan is deze functie zeker wat voor jou!

De functie Manager E-commerce

De Manager e-commerce is verantwoordelijk voor het aansturen van het bestaande netwerk van eigen mensen, freelancers en partner bureaus die de webshops ontwikkelen en optimaliseren. Daarnaast is de manager e-commerce verantwoordelijk voor het samenstellen en aannemen van het e-commerce team, de mensen die gaan zorgen voor duurzame groei van de online omzet van Sleep21. In de praktijk betekent dit dat je de strategie uitzet voor de middellange termijn, nieuwe concepten bedenkt en zorgt dat de resultaten ook behaald worden.

Om de groei nu en in de toekomst te borgen is het essentieel dat traffic en conversie op nieuwe en bestaande concepten continu verbeterd wordt. De e-commerce manager bepaalt hierin de prioriteiten, stuurt de organisatie aan en is inhoudelijk verantwoordelijk voor tijd, kwaliteit en kosten. Een diepgaande kennis en ervaring op het gebied van e-commerce is een vereiste, je krijgt alle kans om die optimaal te benutten!

Concreet betekent dit het volgende voor je dagelijkse werkzaamheden:

· Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de resultaten en de bijbehorende budgetbewaking;

· Je monitort en optimaliseert de bezoekersstromen en website prestatie, gebruik maken van usability onderzoek en online (multivariate) testen;

· Je initieërt en implementeert innovaties en optimalisatie op de online shops;

· Je stuurt hierbij de projectmanagers, IT specialisten en de content managers aan;

· Je zoekt en kent de mogelijkheden binnen de online marketing mix en zorgt ervoor dat deze optimaal benut worden;

· Je maakt een plan voor het e-commerce team en stelt dit team samen;

· Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur.

Vereisten

Wat neem je mee

We zijn op zoek naar een collega die initiatief neemt, innovatief, kritisch en overtuigend is en daarnaast goede contactuele eigenschappen heeft. Je beschikt over minimaal vijf jaar ervaring in E-commerce waarvan twee jaar in leidinggevende functies.

Functie-eisen:

· HBO/academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met relevante cursussen op het gebied van online marketing

· Minimaal vijf jaar ervaring en aantoonbare capaciteiten op het gebied van e-commerce (display marketing, affiliatemarketing, SEA, SEO, webanalytics en conversieverbetering);

· Ervaring met het ontwikkelen van (online) merken (positionering en bekendheid)

· Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van internet en online marketing/e-commerce;

Belangrijke competenties:

· Een ondernemende instelling;

· Communicatief, teamplayer;

· Resultaatgericht;

· goede planningvaardigheden;

· Goede analytische vaardigheden.

Wij bieden

· een vaste baan in Apeldoorn

· de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen;

· een afwisselende functie met daarbij de mogelijkheid deze functie zelf inhoud te geven;

· een ongecompliceerde en leuke omgeving;

· een marktconform salaris met een budget om zelf secundaire arbeidsvoorwaarden in te vullen.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Aarzel dan niet langer. En solliciteer op deze uitdagende en leuke vacature.

of